Maku

Kookos-kantarellikeitto – tuulahdus tropiikkia tekee sienikeitosta ihan uuden!

35 min
GL
KA
LA
MA
VE
5
0

Kantarellikeitto maistuu ihan uudelta, kun lorautat sekaan tuulahduksen tropiikkia kookosmaitopurkista. Pehmeä kookoksen aromi ei jyrää sientä alleen. Kun soseutat keiton, herkullisia kantarelleja riittää varmasti kaikille.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4)

Kookos-kantarellikeitto

  • 1 lkantarelleja
  • 1sipuli
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 1 tlcurrya
  • ½ tlkurkumaa
  • 5 dlkasvislientä
  • 1 prkkookosmaitoa (400 ml)
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Pinnalle

  • 2 rklruohosipulia (silputtuna)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista kookos-kantarellikeitto näin:

  1. Puhdista sienet. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna kattilassa öljyä ja paista sienistä enin neste pois. Ota halutessasi muutama sieni erikseen keiton koristeeksi.
  3. Lisää hienonnetut sipulit kattilaan ja kuullota hetki. Lisää vehnäjauhot, curry ja kurkuma sekoitellen. Kun seos on ruskistunut, lisää kasvisliemi. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
  4. Kaada sienikeiton joukkoon kookosmaito ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta keitto, mutta jätä siihen hieman rakennetta.
  5. Koristele keitto sienillä ja silppua halutessasi päälle ruohosipulia.

Kokeile soppaa myös mustatorvisienistä, lampaankäävistä ja suppilovahveroista.

MITÄ PIDIT?
5