4,7(7)
Kookos-kantarellikeitto – tuulahdus tropiikkia tekee sienikeitosta ihan uuden!
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Vegaaninen
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Kantarellikeitto maistuu ihan uudelta, kun lorautat sekaan tuulahduksen tropiikkia kookosmaitopurkista. Pehmeä kookoksen aromi ei jyrää sientä alleen. Kun soseutat keiton, herkullisia kantarelleja riittää varmasti kaikille.
30.7.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
4
Kookos-kantarellikeitto
1 lkantarelleja
1sipuli
2 rklrypsiöljyä
2 rklvehnäjauhoja
1 tlcurrya
½ tlkurkumaa
5 dlkasvislientä
1 prkkookosmaitoa (400 ml)
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
Pinnalle
2 rklruohosipulia (silputtuna)

Valmista kookos-kantarellikeitto näin:

  1. Puhdista sienet. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna kattilassa öljyä ja paista sienistä enin neste pois. Ota halutessasi muutama sieni erikseen keiton koristeeksi.
  3. Lisää hienonnetut sipulit kattilaan ja kuullota hetki. Lisää vehnäjauhot, curry ja kurkuma sekoitellen. Kun seos on ruskistunut, lisää kasvisliemi. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
  4. Kaada sienikeiton joukkoon kookosmaito ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta keitto, mutta jätä siihen hieman rakennetta.
  5. Koristele keitto sienillä ja silppua halutessasi päälle ruohosipulia.

Kokeile soppaa myös mustatorvisienistä, lampaankäävistä ja suppilovahveroista.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo