Maku

Kookos-kalkkunapiirakka

1 h 10 min
0
1

Kookos-kalkkunapiirakka

Teksti Anna-Sofia Nieminen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Taikina

  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlkookoshiutaleita
  • 1/4 tlsuolaa
  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 rklvettä

Täyte

  • 300 gkalkkunan rintafileetä (suikaloituna)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplsipulia (silputtuna)
  • 2 dlmaissinjyviä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 1/2 tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 3 kplmunaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 75 gjuustoa (raastettuna)
  • 1/2 dlkookoshiutaleita
  • 3/4 tlkardemummaa
  • 227 gananasta (paloiteltuna)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Sekoita keskenään jauhot, kookoshiutaleet ja suola. Nypi pehmeä rasva jauhoseoksen joukkoon. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota piirasvuoka (Ø noin 26 cm). Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.

Ruskista kalkkunafileesuikaleet pannulla öljyssä ja mausta ne suolalla. Kumoa suikaleet syrjään odottamaan. Kuullota pannulla voissa sipulisilppu ja maissit. Kaada kalkkunat takaisin pannulle ja lisää joukkoon valkosipulit, soijakastike ja sitruunapippuri. Anna seoksen hautua muutaman minuutin ajan, jäähdytä sitä sitten hetki ja kumoa piiraspohjalle.

Riko munien rakenne kulhossa ja lisää joukkoon ruokakerma, kookoshiutaleet, kardemumma, juustoraaste sekä ananaspalat. Kaada seos vuokaan kalkkunatäytteen päälle.

Kypsennä kookos-kalkkunapiirakkaa 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes pinta saa hiukan väriä. Tarjoa kookos-kalkkunapiirakkaa lämpimänä salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä