Maku

Kookos-kahvibrûlée

4 h 55 min
0
0

Kookos-kahvibrûlée

GL
0
0
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 1/2 dlkookosmaitoa
  • 1/2 dlkuohukermaa
  • 1 1/2 dlespressoa
  • 1/2 dlappelsiinimarmeladia
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 4 kplkeltuaista
  • 4 rklsokeria

Kuorrutus

  • 4 rklfariinisokeria

Tee näin

4 h 55 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN4 h 35 min

Pane uuni kuumenemaan 150 asteeseen.

Kaada kookosmaito, kerma ja espressojuoma kattilaan. Lisää marmeladi ja halkaistu vaniljatanko. Kuumenna kiehuvaksi. Poista vaniljatanko.

Sekoita keltuaiset ja sokeri keskenään. Lisää kuuma kookosmaito-espressoseos ohuena nauhana keltuais-sokeriseokseen samalla sekoittaen.

Jaa seos pieniin uunivuokiin. Nosta pienet vuoat isoon uunivuokaan ja kaada ison vuokaan kannusta kuumaa vettä sen verran, että se ulottuu pikkuvuokien puoliväliin. Nosta vuoka uuniin. Kypsennä noin 35 minuuttia.

Ota vuoka varovasti uunista. Nosta kookos-kahvivanukkaat vesihauteesta jäähtymään.

Siirrä jäähtyneet kookos-kahvibruleet peitettynä jääkaappiin kylmenemään.

Ota vuoat jääkaapista ennen tarjoilua ja ripottele bruleiden pinnalle sokeria. Kuumenna uunin grillivastus. Nosta vanukasvuoat uuniin vastusten alle. Anna vanukkaiden paahtua noin 1/2 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut ja kevyesti paahtunut. Tarjoa kookos-kahvibruleet heti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä