Maku

Kookoksinen onkikalakeitto

45 min
5
0

Kookoksinen onkikalakeitto

GL
MA
MU
0
5
Tässä on kesän paras kalakeitto! Ahvenkeitto saa upean kermaisuutensa kookosmaidosta ja inkivääri, chili sekä korianteri maustavat sen thaimaalaisittain juuri sopivan tuliseksi. 
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 12 kplahvenia (pientä)
  • 10 kplperunaa
  • 4 kplporkkanaa
  • 10 dlvettä
  • 3 kplkesäsipulia (varsineen)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 400 gkookosmaitoa
  • 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • 1 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 kpltuoretta chiliä
  • 1 dltuoretta korianteria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Suolista ahvenet ja leikkaa fileet irti keskiruotoa myöden. Poista evä- ja kylkiruodot sekä nahkat. Poista lopuksi fileessä olevat pystyruodot. Tunnet niiden sijainnin, kun kuljetat sormeasi kevyesti pituussuunnassa fileetä pitkin.

Pese perunat ja porkkanat puhtaiksi. Kuori ne tarvittaessa.

Kuumenna vesi kattilassa. Lisää paloitellut perunat ja porkkanat. Anna kiehua 10 minuuttia. Lisää halkaistut sipulit ja valkosipulinkynnet. Säästä sipulinvarret. Anna kiehua 5 minuuttia.

Lisää keittoon kookosmaito, kalafileet, hienonnetut sipulin- ja ruohosipulinvarret, inkivääri, suola ja hienonnettu chilipalko. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta pois levyltä. Peitä kannella ja anna hautua muutama minuutti, niin että kalat ehtivät kypsyä, mutta eivät vielä hajoa liemeen.

Lisää lopuksi hienonnettu korianteri. Tarjoa keitto heti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä