Maku

Konstan tulivuorikakku

1 h 30 min
4
0

Konstan tulivuorikakku

Teksti Leena Lehtolainen
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte ja kostutus

  • 680 gananasta (kuutioituna)
  • 2 1/2 dlpunaherukoita
  • 1 dlhyytelösokeria
  • 2 dlvettä

Kuorrutus

  • 200 gtummaa suklaata
  • 1 dlkuohukermaa
  • 2 dltomusokeria

Lisäksi

  • 1 1/2 dlkinuskikastiketta

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN30 min

Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne siivilän läpi taikinaan varovaisesti sekoittaen.

Ota hieman taikinaa yhteen paperiseen muffinivuokaan. Kaada loput taikinasta rengasvuokaan. Nosta iso ja pieni vuoka 200-asteiseen uuniin. Muffini kypsyy noin 10 minuutissa ja kakku 20–30 minuutissa. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, on kakku valmis. Jos pinta tummuu liikaa, peitä kakku leivinpaperilla.

Kumoa kakku vuoasta vähän jäähtyneenä ja poista muffinista paperi.

Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Jos haluat, voit leikata ananaskuutiot pienemmiksi paloiksi.

Kokoa kakku. Nosta ensin pohjalevy tarjoiluvadille. Kostuta ananaspurkin mehulla. Pane muffini pohjalevyn keskellä olevaan reikään. Levitä pohjan päälle ananaspaloja, mutta vain reunoille, ei keskelle! Nosta seuraava levy päälle, kostuta mehulla, lisää ananaspalat ja aseta lopuksi kansilevy kakun päälle.

Kumoa 1 1/2 dl viinimarjoista kakun ”kraatteriin”. Valmista halutessasi hyytelösokeriseos paketin ohjeen mukaan ja kaada se viinimarjojen päälle.

Sekoita kerma, suklaa ja tomusokeri kulhossa. Sulata sekoitellen vesihauteessa, kunnes seos sakenee. Levitä kuorrutus kakun päälle veitsen avulla. Asettele loput viinimarjat tulivuorikakun ympärille ”laavaksi” ja kaada marjoille kinuskikastiketta.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä