Konjakkimarinoitu naudan ulkofileepihvi grillissä

2 h 10 min
0
1

Konjakkimarinoitu naudan ulkofileepihvi grillissä

GL
MU
1
0
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Antti Hallakorpi
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Hunaja-kahvimarinadi

  • 2 dlgrillauskastiketta
  • 1/2 dlkonjakkia
  • 1/2 dlkahvijuomaa
  • 600 gnaudanfileetä

Konjakkikastike

  • 200 gtuorejuustoa (konjakki-pippuri)
  • 2 dlvettä
  • 1/2 dlkonjakkia

Paprika-sienivartaat

  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 1 kplvihreää paprikaa
  • 1 kplkeltaista paprikaa
  • 12 kpltuoreita herkkusieniä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 2 tlhunajaa

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN2 h

Kaada valmis marinadi kulhoon tai muovipussiin ja mausta sitä vielä konjakilla ja kahvilla. Painele fileestä leikatutu pihvit marinadiin ja anna maustua pari tuntia tai yön yli.

Ota pihvit marinadista ja kuivaa pinnat talouspaperiin. Valmista kastike ja vartaat tässä välissä. Mittaa tuorejuusto ja vesi kattilaan. Keitä kunnes seos on sileää. Mausta kastike juuri ennen tarjoilua pihvien marinadilla ja konjakilla.

Halkaise pestyt paprikat, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat säännöllisiksi, vartaisiin sopiviksi paloiksi. Halkaise herkkusienet. Pujota eriväriset paprikapalat ja sienet vedessä liotettuihin puuvarrastikkuihin. Grillaa noin 10 minuuttia keskilämmöllä. Mausta vartaat grillaamisen jälkeen hunajalla maustetulla soijakastikkeella.

Nosta pihvit grilliin, kun vartaiden grillaus on melkein valmis. Grillaa pihvit nopeasti molemmilta puolilta. Nauti hyvän punaviinin tai kivennäisveden kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä