Maku

Konjakkikakku

1 h 10 min
2.5
0

Konjakkikakku

Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 4 kplmunaa
  • 2 1/4 dlfariinisokeria
  • 2 1/2 vehnäjauhoja
  • 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 tlleivinjauhetta

Kostutus

  • 3/4 dlkonjakkia
  • 1/4 dlvettä

Väliin

  • 2 dllakkahilloa
  • 4 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)

Kinuskikuorrute

  • 2 dlsokeria
  • 2 dlkuohukermaa

Koristeluun

  • 1 dlmantelilastuja (paahdettuna)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää jauhoseos sekä sulatettu ja jäähdytetty margariini.
Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Anna kakun hieman levähtää. Halkaise se kahteen osaan.
Kostuta pohjat vedellä laimennetulla konjakilla.
Vispaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokerilla ja konjakilla. Levitä kakkupohjalle lakkahillo ja kermavaahto ja paina toinen kakkupala kanneksi.
Valmista kuorrute. Sulata sokeri kattilan pohjalla. Lisää kerma varovasti sekoittaen joukkoon. Sekoita. Keitä seosta hiljaisella lämmöllä, kunnes seos vähän sakenee. Kuorrute on valmista, kun se hyytyy pisaraksi kylmään veteen tiputtaessa.
Levitä kuorrute kakulle veitsen avulla. Ripottele pinnalle paahdettuja mantelilastuja.

MITÄ PIDIT?
2.5
Katso myös nämä