Maku

Konjakilla maustettu luumumarmeladi

1 h 15 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
30 min
Ihanin luumumarmeladi saa makua konjakista. Säilö luumusato syksyllä ja kruunaa sitten talven brunssit luumumarmeladilla päällystetyillä paahtoleivillä.
GL
MA
MU
4.7
0
Julkaistu: 24.10.2016


Reseptin ainekset (8 kpl)

  • 2000 gluumuja
  • 2 dlvettä
  • 660 gsokeria (hillo-marmeladisokeria 2 pkt)
  • 1 dlkonjakkia
Tulosta

Valmista luumumarmeladi näin:

Huuhtele luumut ja nosta ne kattilaan. Lisää vesi. Keitä luumuja noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Painele luumuseosta siivilän läpi toiseen astiaan, kunnes saat siemenet eroteltua soseesta. Kumoa sose kattilaan.

Lisää luumusoseeseen hillo-marmeladisokeria ja halutessasi konjakkia. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna kuplia hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita rauhallisesti muutaman kerran.

Purkita kuuma luumumarmeladi puhdistettuihin, kuumiin lasipurkkeihin ja sulje heti. Säilytä kylmässä.

*Keittämisen ansiosta alkoholi haihtuu marmeladista, mutta jäljelle jää konjakin herkullinen maku. Tällä ohjeella valmistuu noin 2 litraa marmeladia.

Kun säilöt marmeladin pieniin purkkeihin, voit jakaa herkkua myös ystävillesi.

Kommentoi »