Konjakilla maustettu luumumarmeladi

1 h 15 min
5
0

Konjakilla maustettu luumumarmeladi

GL
MA
MU
0
5
Ihanin luumumarmeladi saa makua konjakista. Säilö luumusato syksyllä ja kruunaa sitten talven brunssit luumumarmeladilla päällystetyillä paahtoleivillä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 2000 gluumuja
  • 2 dlvettä
  • 660 gsokeria (hillo-marmeladisokeria 2 pkt)
  • 1 dlkonjakkia

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista luumumarmeladi näin:

Huuhtele luumut ja nosta ne kattilaan. Lisää vesi. Keitä luumuja noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Painele luumuseosta siivilän läpi toiseen astiaan, kunnes saat siemenet eroteltua soseesta. Kumoa sose kattilaan.

Lisää luumusoseeseen hillo-marmeladisokeria ja halutessasi konjakkia. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna kuplia hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita rauhallisesti muutaman kerran.

Purkita kuuma luumumarmeladi puhdistettuihin, kuumiin lasipurkkeihin ja sulje heti. Säilytä kylmässä.

*Keittämisen ansiosta alkoholi haihtuu marmeladista, mutta jäljelle jää konjakin herkullinen maku. Tällä ohjeella valmistuu noin 2 litraa marmeladia.

Vinkki!

Kun säilöt marmeladin pieniin purkkeihin, voit jakaa herkkua myös ystävillesi.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä