4,7(123)
Konjakilla maustettu luumumarmeladi
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
1 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 30 min
Ihanin luumumarmeladi saa makua konjakista. Säilö luumusato syksyllä ja kruunaa sitten talven brunssit luumumarmeladilla päällystetyillä paahtoleivillä.
24.10.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 kpl
2000 gluumuja
2 dlvettä
660 gsokeria (hillo-marmeladisokeria 2 pkt)
1 dlkonjakkia

Valmista luumumarmeladi näin:

Huuhtele luumut ja nosta ne kattilaan. Lisää vesi. Keitä luumuja noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Painele luumuseosta siivilän läpi toiseen astiaan, kunnes saat siemenet eroteltua soseesta. Kumoa sose kattilaan.

Lisää luumusoseeseen hillo-marmeladisokeria ja halutessasi konjakkia. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna kuplia hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita rauhallisesti muutaman kerran.

Purkita kuuma luumumarmeladi puhdistettuihin, kuumiin lasipurkkeihin ja sulje heti. Säilytä kylmässä.

*Keittämisen ansiosta alkoholi haihtuu marmeladista, mutta jäljelle jää konjakin herkullinen maku. Tällä ohjeella valmistuu noin 2 litraa marmeladia.

Kun säilöt marmeladin pieniin purkkeihin, voit jakaa herkkua myös ystävillesi.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo