Kauniisti palmikolla! Punajuurella, porkkanalla ja pinaatilla mehevöitetty leipäpitko ilahduttaa väreillään

1 h 40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 20 min
Värikäs leipäpitko on pienen vaivan arvoinen. Punajuurella, porkkanalla ja pinaatilla värjätyt taikinat sekä näyttävät että maistuvat hurmaavilta yhdessä. Ohjeella valmistat kaksi leipää.
KA
MU
MA
LA
3
0
Julkaistu: 17.1.2022


Reseptin ainekset (2 leipää)

Porkkanataikina

  • 2 dl porkkanasosetta
  • ½ dlvettä
  • ¹/ ³ palahiivaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • ½ rklhunajaa
  • ½ tlsuolaa
  • ½ dlauringonkukansiemeniä
  • 2 dlkaurajauhoja
  • 3–3 ½ dlvehnäjauhoja

Punajuuritaikina

  • 2 dl punajuurisosetta
  • ½ dlvettä
  • ¹/ ³ palahiivaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • ½ rklhunajaa
  • ½ tlsuolaa
  • ½ dlauringonkukansiemeniä
  • 2 dlkaurajauhoja
  • 3–3 ½ dlvehnäjauhoja

Pinaattitaikina

  • 50 gpakastepinaattia (5 palaa)
  • 2 dl vettä
  • ¹/ ³ palahiivaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • ½ rklhunajaa
  • ½ tlsuolaa
  • ½ dlauringonkukansiemeniä
  • 2 dlkaurajauhoja
  • 3–3 ½ dlvehnäjauhoja
Tulosta

Kolmen värin palmikkoleivät leivotaan näin:

  1. Keitä porkkanat ja punajuuret kypsiksi eri kattiloissa. Soseuta ne. Voit käyttää taikinoihin myös valmiita juuressoseita. Tee kaikki kolme taikinaa eri kulhoihin.
  2. Liuota hiiva veteen ja lisää se kädenlämpöiseen soseeseen. Pinaattitaikinassa sulata pinaattipalat ja lisää vesi ja hiiva. Sekoita taikinanesteisiin öljy, hunaja ja suola. Alusta jauhot kuhunkin taikinaan ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.
  3. Kohota taikinoita leivinliinalla peitettynä 30 minuuttia.
  4. Jaa taikinat kahteen osaan. Pyöritä taikinapaloista noin 50 senttiä pitkiä säikeitä. Letitä kaksi pitkoa erivärisillä säikeillä. Nosta leivät leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota vielä 20 minuuttia.
  5. Paista palmikkoleipiä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Kommentoi »