Kotivinkki

Kolmen suklaan kirsikkakakku – suklaakuusilla ja marenkilumella koristeltu kakku on talven näyttävin herkku

5 h 45 min
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
4 h 45 min
Kolmen suklaan kirsikkakakku on suklaaholistin unelma. Mehevä kirsikkakakku sisältää valko- ja maitosuklaata sekä tummaa suklaata. Kerrosten välissä maistuvat marinoidut kirsikat.
0
0
Julkaistu: 12.12.2019


Reseptin ainekset (15–20 palaa)

  • 4kananmunaa
  • 1½ dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • ½ dlperunajauhoja
  • ½ dlkaakaojauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • ½ dlmakeaa, punaista portviiniä
  • ½ dlvettä
  • 2 rklsokeria
  • 2 dlkivettömiä kirsikoita sulatettuina (pakaste, esim. Pirkka)
  • 100 gvalkosuklaata
  • 2 dlkuohukermaa

Kuorrutus

  • 150 gmaitosuklaata
  • 25 gvoita
  • 3 dlkuohukermaa

Koristelu

  • 150 gtummaa suklaata
  • 5valkoista marenkia

Lisäksi

  • voita tai margariinia vuokaan
Tulosta

Kolmen suklaan kirsikkakakku valmistuu näin:

  1. Aloita täytteestä. Kiehauta portviini, vesi ja sokeri pienessä kattilassa. Laita kirsikat liemeen maustumaan vähintään 4 tunniksi.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Voitele irtopohjavuoka (Ø 20–22 cm). Kaada kakkutaikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Kakkupohja on kypsä, kun tikkuun ei jää taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.
  3. Sulata valkosuklaa täytettä varten mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele kermavaahto varovasti valkosuklaan joukkoon. Valuta kirsikat liemestään mutta säästä liemi.
  4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohja kirsikoiden liemellä ja lusikoi puolet kirsikoista pohjan päälle. Levitä puolet valkosuklaatäytteestä kirsikoiden päälle. Laita keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle ja kostuta kirsikoiden liemellä. Toista toinen kerros samalla tavalla kuin ensimmäinen, ja laita viimeinen kakkulevy kanneksi. Kostuta myös kansi.
  5. Sulata kuorrutteen maitosuklaa, voi ja 1 dl kermaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi. Kääntele kermavaahto sulatetun maitosuklaan joukkoon. Kuorruta kakku maitosuklaamoussella.
  6. Sulata tumma suklaa koristekuusia varten. Levitä suklaa ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä huoneenlämmössä. Leikkaa suklaasta erikokoisia, kolmion muotoisia kuusia ja paina kuuset mousseen kakun reunaa kiertämään. Murustele valkoisia pikkumarenkeja lumeksi kakun alareunaan.

Vinkki!

Voit korvata portviinin 0,5 desillä vettä, mutta lisää silloin ruokalusikallinen sokeria marinointiliemeen.

Kommentoi »