4(3)
Kolmen sitruksen marenkipiirakka on kuin kevät kakkuvadilla! Nappaa hurmaava resepti
45 min
Marengilla hunnutettu kolmen sitruksen piirakka on makean ja hapokkaan täydellinen yhdistelmä. Raikas sitrustäyte syntyy appelsiinin, sitruunan ja limen mehusta.
Julkaistu 3.4.2023
Maku
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
150 gcantuccini-keksejä
75 gvoita tai leivontamargariinia
Täyte
1½ dlappelsiininmehua
1 dlsitruunanmehua
½ dllimenmehua
3keltuaista
1½ dlsokeria
2½ rklperunajauhoja
25 gvoita
Sveitsiläinen marenki
3valkuaista
2 dlsokeria

Kolmen sitruksen marenkipiirakka – ohje:

  1. Valmista täyte. Purista appelsiinista, sitruunasta ja limestä mehut, niin että saat yhteensä 3 desiä mehua. Mittaa mehu, perunajauhot ja sokeri kattilaan. Erottele valkuaiset teräskulhoon ja lisää keltuaiset kattilaan.
  2. Pane kattila liedelle ja kuumenna seosta koko ajan vispilällä pohjaa myöten sekoittaen, kunnes se saostuu ja pulpahtaa. Siirrä kattila liedeltä ja lisää voi. Jäähdytä.
  3. Murskaa keksit koneella tai pane ne paksuun muovipussiin ja painele kaulimella pussin päältä. Sulata voi. Sekoita voisula keksimurskaan. Painele keksiseos vuoan (ø 22−24 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Levitä täyte keksipohjalle.
  5. Kuumenna kattilassa hieman vettä. Nosta valkuaiskulho poreilevan vesikattilan päälle niin, ettei kulhon pohja osu veteen. Vatkaa marenkia sähkövatkaimella ja lisää sokeria vähän kerrallaan. Vaahdon tulee kuumentua 65-asteiseksi. Kun marenki on kiiltävää ja kuohkeaa, nosta kulho vesihauteesta.
  6. Vatkaa vielä hetki, jotta marenki jäähtyy lähes huoneenlämpöiseksi. Lusikoi marenki tyllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota marenki täytteen päälle. Paahda marengin pinta kauniiksi kaasupolttimella.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.