Maku

Kolmen maun nyyttäripiirakka

1 h 15 min
4.3
0

Kolmen maun nyyttäripiirakka

Hauskasta kolmen maun nyyttäripiirakasta voi juhlija valita lautaselleen lempparimakunsa. Feta, tonnikala ja palvikinkku jakavat piiraan kolmeen herkulliseen osaan, joista haluaisi kyllä kokeilla jokaista.
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 palaa)

Pohja

  • 300 gvoita
  • 150 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 5 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 150 gfetajuustoa (rasvaa 25 %) (paloina)
  • 150 gsaunapalvikinkkua (kuutioituna)
  • 150 gtonnikalaa vedessä
  • 2 kplpaprikaa
  • 2 dloliiveja (kalamata)

Liemi

  • 400 gtuorejuustoa (rasvaa 15 %) (esim. italialaiset yrtit)
  • 4 dlruokakermaa
  • 4 kplmunaa
  • 1 tlmustapippuria

Koristeluun

  • 2 dltuoretta timjamia

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN35 min

Nypi pohjan ainekset sekaisin. Painele taikina leivinpaperoidulle uunipannulle (30 × 40 cm).

Esipaista piirakkapohjaa uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.

Ripottele kolmasosalle pohjaa fetajuusto, kolmannekselle tonnikala ja lopuksi palvikinkku.

Jaa kuutioidut paprikat ja oliivit koko pohjalle.

Vatkaa tuorejuuston joukkoon ruokakerma ja munat. Mausta pippurilla.

Kaada liemi piirakkapohjalle. Säästä halutessasi täytteen aineksia ja levitä ne liemen päälle.

Paista kolmen täytteen nyyttäripiirakkaa uunissa noin 25 minuuttia.

Koristele nyyttäripiirakka timjamilla.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä