Maku

Kolmen kerroksen marjatorttu

1 h 5 min
4
0

Kolmen kerroksen marjatorttu

Teksti Saara Törmä
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 200 gmantelimassaa
  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 dlpunaherukoita
  • 1 rklviskiä

2. kerros

  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 100 gmantelimassaa

3. kerros

  • 4 dlmarjoja
  • 2 dlmarjatäysmehua
  • 2 dlhyytelösokeria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN35 min

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka tai pieni, Ø noin 22 sentin piirakkavuoka. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin marjat ja vaniljasokeri. Kääntele voisula, mantelimassa, jauhoseos ja viski vuorotellen munavaahtoon. Kaavi taikina vuokaan ja paista noin 25 minuuttia.

Raasta pohjan paistuessa mantelimassa ja sekoita ranskankermaan. Kaada seos kakkupohjalle ja paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes pohjan keskelle työnnettyyn tulitikkuun ei tartu taikinaa.

Kun torttupohja on jäähtynyt, levitä pohjalle marjat ja valmista kiille. Jos käytät pakastemarjoja, levitä ne tortun pinnalle jäisinä. Kiehauta vesi tai marjamehu ja lisää siihen hyytelösokeri. Kun seos kiehuu uudelleen, nosta kattila levyltä ja anna jäähtyä muutama minuutti. Levitä seos lusikalla marjojen pinnalle. Anna kolmen kerroksen tortun pinnan hyytyä viileässä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä