Maku

Kolmen kerroksen juustokakku

2 h 30 min
4
0

Kolmen kerroksen juustokakku

Ihana pehmeä mansikaltakin maistuva kolmen kerroksen juustokakku, jonka voi vaihtelun vuoksi kesäisesti koristella kermavaahdolla ja mansikoilla.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

Pohja

  • 180 gDigestive-keksejä
  • 80 gvoita

Täyte 1

  • 2 dlkermaa
  • 200 gvaniljatuorejuustoa
  • 1 rklsokeria
  • 2 kplliivatelehteä
  • 100 gtummaa suklaata
  • 1,5 rklvettä

Täyte 2

  • 2 dlkermaa
  • 200 gvaniljatuorejuustoa
  • 200 gmansikoita (survottuna)
  • 3 rklsokeria
  • 3 kplliivatelehteä
  • 2 rklvettä

Täyte 3

  • 2 dlkermaa
  • 200 gvaniljatuorejuustoa
  • 100 gvalkosuklaata
  • 1 rklsokeria
  • 2 kplliivatelehteä
  • 1,5 rklvettä

Lisäksi

  • Koristeluun kermavaahtoa sekä mansikoita

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Valmistetaan pohja. Murustellaan keksit leivinpaperin välissä, sulatetaan voi ja sekoitetaan aineet keskenään. Painellaan seos irtopohjavuoan pohjalle ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään. Vatkataan 6 dl kermaa vaahdoksi ja jaetaan se kolmeen eri astiaan. Lisätään kuhunkin paketti (200g) vaniljatuorejuustoa. Ensimmäiseen seokseen lisätään 100g sulatettua hyvin jähtynyttä tummaa suklaata. Toiseen seokseen 100g sulatettua hyvin jäähtynyttä valkoista suklaata ja kolmanteen 200g sauvasekoittimella muussattuja mansikoita. Kuhunkin voi laittaa vielä tarvitaessa sokeria. Ensimmäiseksi lisätään liivate tummaan seokseen. Laitetaan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitetään tilkka vettä ja lisätään liivatelehdet ja annetaan seoksen jäähtyä hieman. Kaadetaan liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaaseoksen joukkoon, kaadetaan seos irtopohjavuokaan pohjan päälle ja annetaan jähmettyä jääkaapissa hetken. Seuraavaksi lisätään mansikkaseokseen liivatteet ja lisätään se suklaakerroksen päälle ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään. Viimeiseksi lisätään valkosuklaaseokseen liivate ja laitetaan se kakkuun päällimmäiseksi kerrokseksi. Säilytetään seokset jääkaapissa hyytymisen ajan. Annetaan kakun hyytyä vähintään parin tunnin ajan. Irrotetaan irtopohjavuoka ja koristellaan kakku kermavaandolla ja mansikoilla. 

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä