Kolmen kalan vartaat

40 min
3.9
1

Kolmen kalan vartaat

GL
LA
MA
MU
1
3.9
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 400 gvaaleaa kalaa (fileenä)
  • 400 glohta (fileenä)
  • 600 gtuoretta tonnikalaa (fileenä)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 tlmerisuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/2 tlmustapippuria

Inkiväärisiirappi

  • 30 gtuoretta inkivääriä
  • 1/2 kpltuoretta chiliä
  • 2 dlvettä
  • 1 3/4 dlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa

Lisäksi

  • 1/2 kplsitruunaa (viipaleina)
  • 1 kpllimettiä (viipaleina)
  • 2 rkltuoretta rosmariinia
  • 2 rkltuoretta korianteria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Ota ruodottomat ja nahattomat kalafileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillaamista.
Tee inkiväärisiirappi. Kuori inkivääri ja leikkaa se hyvin ohuiksi suikaleiksi. Halkaise chilipalko, kaavi teelusikalla siemenet pois ja viipaloi chili.
Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes seos on siirappimaista. Jäähdytä.
Kuivaa kalat talouspaperiin ja leikkaa fileet kuutioiksi. Hiero paloihin öljyä ja rouhi päälle pippureita.
Työnnä kalapalat varrastikkuihin. Pujota tonnikalat omiksi vartaiksi ja vaaleaa kalaa ja lohta vuorotellen samaan vartaaseen. Voit halutessasi sujauttaa mukaan sitrusviipaleita ja yrttejä.
Grillaa kalavartaat nopeasti parilalla tai ritilällä. Kypsennä kokonaan vaalean kalan vartaat, mutta jätä tonnikala sisältä punertavaksi.
Valuta päälle inkiväärisiirappia ja tarjoa kolmen kalan vartaat dippikastikkeiden ja salsan kera.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä