Maku

Kolmen kalan puikot

40 min
5
0

Näissä rapsakoissa kalapuikoissa piilottelee kolme kalaa! Ihanan rapean ja tasaisen paistopinnan salaisuus on uppopaistamisessa.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (20 kpl)

  • 250 gvaaleaa kalaa (fileetä, esim. made, hauki, ahven)
  • 250 gkirjolohifileetä
  • 2 kplanjovista (filettä)
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/2 dlruokakermaa
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Leivitys

  • 1 dlkorppujauhoja (tai pankojauhoja)
  • 1 tlsuolaa

Uppopaistamiseen

  • 1 lrypsiöljyä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Valmista kolmen kalan kalapuikot näin:

Tarkista, että kalafileet ovat ruodottomia ja nahattomia.

Mittaa kalat, muna, kerma, vehnäjauhot ja mausteet monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Käynnistä kone ja anna käydä, kunnes massa on tasaista.

Muotoile massasta pitkulaisia puikkoja ja pyörittele ne suolalla maustetuissa korppujauhoissa.

Kuumenna öljy kattilassa 175-asteiseksi. Uppopaista 4–5 kalapuikkoa kerrallaan rasvassa, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Nosta kalapuikot talouspaperin päälle valumaan ja pidä lämpiminä, kunnes kaikki puikot ovat valmiita. 

Tarjoa kalapuikot esimerkiksi yrttimuusin ja majoneesikastikkeen kera.

MITÄ PIDIT?
5