Kotivinkki

Kolmen kaalin pastassa valloittaa vekkuli kasviskopla – kukkakaali, parsakaali ja ruusukaali pyörähtävät pannulla ja sujahtavat sitten kermaiseen kastikkeeseen

30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen
Kolmen kaalin pasta muuttuu tuhdimmaksi evääksi paistamalla annoksen päälle esimerkiksi palan kotimaisesta kaurasta valmistettua tofun kaltaista kaurapalaa. Kruunaa annos itse tehdyllä vegaanisella parmesaanilla.
VE
0
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4 annosta)

  • 300 gpastaa (esim. kotimaista Tervens-kikhernepastaa)
  • 1pieni kukkakaali
  • 1parsakaali
  • 10ruusukaalia
  • 1punainen chili
  • 2 rklrypsiöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • 3timjaminoksaa
  • 2 dlkaurakermaa
  • (1 pktYosa-kaurapalaa)

Vegaaninen parmesaani

  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 dlauringonkukansiemeniä
  • ½ tlsuolaa
  • 1 dlravintohiivahiutaleita
  • 1 rklrypsiöljyä
Tulosta

Kolmen kaalin pasta valmistetaan näin:

  1. Aloita parmesaanista. Hienonna valkosipulinkynsi. Paahda siemeniä pari minuuttia kuivalla, kuumalla pannulla. Laske lämpötilaa ja lisää valkosipuli pannulle. Jatka paistamista vielä minuutti. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.
  2. Leikkaa kukkakaali ja parsakaali sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa ruusukaalit neljään osaan. Hienonna chili. Paista kaaleja, chiliä ja timjaminoksia pannulla öljyssä pari minuuttia. Lisää kaurakerma ja anna kaalien hautua noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Paista halutessasi kaurapalat pannulla ruskeiksi.
  3. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Sekoita valutetun pastan joukkoon kaali-kermaseos. Laita kaurapalat pastan päälle ja ripottele vegaanista parmesaania pinnalle.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »