Maku

Kolmen juuston pizzaleipä

1 h 10 min
0
0

Kolmen juuston pizzaleipä

MU
LA
0
0
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 2 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 5 dlvehnäjauhoja

Päälle

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklyrttimaustesekoitusta (suolaton)
  • 100 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (murennettuna)
  • 100 ggryèrejuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 100 gmozzarellajuustoa (raastettuna)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN50 min

Pizzapohja: liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja sokeri. Lisää öljy sekä jauhot samalla sekoittaen. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Nostata taikina kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa.

Vaivaa kohonnut taikina jauhotetulla leivinalustalla. Taputtele taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Peitä pohja liinalla ja anna kohota hyvin, noin 20 min.

Sivele pinta öljyllä ja ripota päälle yrttimausteseos. Lisää juustot, mozzarellaraaste päällimmäiseksi.

Paista kolmen juusto pizzaleipää 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Leikkaa paloiksi esim. pizzapyörällä ja tarjoa heti salaatin kanssa.

•Lisää halutessasi juustotäytteen alle 2-3 ohuiksi viipaleiksi leikattua valkosipulinkynttä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä