Kolmen juuston piirakka – hurmaannu emmentaalin, parmesaanin ja sinihomejuuston huipputriosta
1 h
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
40 minKolmen juuston piirakan täytteestä löytyy rutkasti juustoa, kuten piirakan nimikin jo lupailee! Kullankeltainen ja mehevä herkku valmistuu helposti niin arkeen kuin juhlaan.
KA
3.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 16.7.2019

Kolmen juuston piirakka – hurmaannu emmentaalin, parmesaanin ja sinihomejuuston huipputriosta
Reseptin ainekset (8 annosta)
Tuulihattupohja
- 2 dlvettä
- 100 gvoita tai margariinia
- 1 ½ dlvehnäjauhoja
- 2munaa
- ½ tlsuolaa
- ½ tlleivinjauhetta
Täyte
- 2 dlruokakermaa
- 2munaa
- 150 gemmentaalijuustoa (raastettuna)
- 1 dlparmesaaniraastetta
- ½ pkt (à 170 g)sinihomejuustoa
- 1 dllehtipersiljaa (hienonnettuna)
- ⅓ tlmustapippuria
Kolmen juuston piirakka valmistuu näin:
- Mittaa vesi ja rasva kattilaan. Kuumenna, kunnes rasva on sulanut.
- Lisää kiehuvaan seokseen vehnäjauhot puuhaarukalla koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes seos on tasaista ja irtoaa kattilan reunoista.
- Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä noin 10 minuuttia.
- Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon myös suola ja leivinjauhe.
- Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Tee täyte. Sekoita kerma ja kananmunat. Lisää juustoraasteet ja murusteltu sinihomejuusto. Hienonna joukkoon lehtipersiljaa ja mausta pippurilla. Kaada täyte vuokaan.
- Paista kolmen juuston piirakkaa 225-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia.

Parsakaali-fetapiirakka
Maku

Janssoninpiirakka – testaa tuttu kiusaus uudessa muodossa
Maku

Kylmäsavulohipiirakka
Maku

Pikkuiset parsapiirakat
Maku

Poropiirakka – rapea ja herkullinen suolainen piirakka on uunivalmis hetkessä
Kotivinkki

Punajuurigalette aateloidaan vuohenjuustolla ja timjamilla – tätä suolaista herkkupalaa on lähes mahdoton vastustaa!
Kotivinkki

Sieni-pekonipiirakka
Maku

Paras suolainen piirakka – tässä lukijoidemme 10 suosikkia + nopea bonusherkku!