Kotivinkki

Kolmen juuston piirakka – hurmaannu emmentaalin, parmesaanin ja sinihomejuuston huipputriosta

1 h
KA
0
1

Kolmen juuston piirakan täytteestä löytyy rutkasti juustoa, kuten piirakan nimikin jo lupailee! Kullankeltainen ja mehevä herkku valmistuu helposti niin arkeen kuin juhlaan.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (8 annosta)

Tuulihattupohja

  • 2 dlvettä
  • 100 gvoita tai margariinia
  • 1 ½ dlvehnäjauhoja
  • 2munaa
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlleivinjauhetta

Täyte

  • 2 dlruokakermaa
  • 2munaa
  • 150 gemmentaalijuustoa (raastettuna)
  • 1 dlparmesaaniraastetta
  • ½ pkt (à 170 g)sinihomejuustoa
  • 1 dllehtipersiljaa (hienonnettuna)
  • ⅓ tlmustapippuria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Kolmen juuston piirakka valmistuu näin:

  1. Mittaa vesi ja rasva kattilaan. Kuumenna, kunnes rasva on sulanut.
  2. Lisää kiehuvaan seokseen vehnäjauhot puuhaarukalla koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes seos on tasaista ja irtoaa kattilan reunoista.
  3. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä noin 10 minuuttia.
  4. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon myös suola ja leivinjauhe.
  5. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle ja reunoille.
  6. Tee täyte. Sekoita kerma ja kananmunat. Lisää juustoraasteet ja murusteltu sinihomejuusto. Hienonna joukkoon lehtipersiljaa ja mausta pippurilla. Kaada täyte vuokaan.
  7. Paista kolmen juuston piirakkaa 225-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
0