Maku

Kokonaisina kypsennetyt kalat (Pescados a la planch)

30 min
GL
LA
MA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (6 annosta)

  • 1500 gsiikaa (perattuna)
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/2 kplsitruunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 6 kplvalkosipulinkynttä (viipaloituna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Jätä perattuihin ja suomustettuihin kaloihin evät. Vedä kalojen kylkiin muutama viilto terävällä veitsellä.

Pirskota ja ripottele kalojen vatsoihin ja kylkiin öljyä, sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Nosta vatsoihin vielä viipaloituja valkosipuleita.

Nosta kalat öljytylle uunipannulle tai leivinpaperin päälle. Kypsennä 180 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kalat ovat kypsiä. Älä kypsennä liikaa, jotta kalat eivät kuivu.

Voit kypsentää kalat myös uunin grillivastuksen alla. Nosta kalat silloin folion päälle ritilälle ja grillaa kerran kääntäen. Öljyä kokonaisten kalojen pinta hyvin, jotta ne eivät tartu folioon.

Tarjoa kokonaisena kypsennettyä kalaa vihreän mojo-kastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0