Maku

Kokonainen kala thaimaalaisittain

2 h 10 min
GL
LA
MA
MU
0
1


 

Tulosta
Teksti Marja Samuli
Kuvat Anna Huovinen

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gvaaleaa kalaa
  • 4 kplkaffirlimetinlehteä
  • 1 dlsitruunamehua
  • 2 rklsitruunankuoriraastetta
  • 1/2 kplsitruunaa (viipaloituna)
  • 4 rklkalakastiketta

Lisäksi

  • 2 dlmakeaa chilikastiketta

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN2 h

Kuivaa suomustettu, perattu kala ja pane se reunalliseen voideltuun uunivuokaan. Viillä terävällä veitsellä kalan pintaan viiltoja ja asettele niihin kaffirlimetinlehtiä. Sekoita keskenään kalakastike ja limemehu ja kaada seos kalan päälle. Nosta jääkaappiin 2 tunniksi marinoitumaan, kääntele maustumisen välillä.

MITÄ PIDIT?
0