Kotivinkki

Kokonainen kala suolakuoressa

0
0

Kokonainen kala suolakuoressa

Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1–1 ½ kgkokonainen vaalealihainen kala
  • maun mukaan valkopippuria
  • ½sitruunan mehu
  • ½ ruukkutilliä tai lehtipersiljaa
  • 2 kgkarkeaa merisuolaa kalan peittämiseen

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1.Perkaa kala ja poista kidukset. Jätä pää paikalleen. Kuivaa kalan pinta ja mausta pippurilla.

2.Mausta kalan vatsa sitruunan mehulla ja tuoreilla yrteillä.

3.Pane puolet suolasta leivinpaperin päälle uunivuokaan, nosta kala suolakerroksen päälle ja peitä se tiiviisti lopulla suolalla.

4.Paista kalaa uunin keskiritilätasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes kalan liha on kypsää eli irtoaa helposti ruodoista. Aika riippuu kalan paksuudesta.

5.Nosta kala uunista ja anna jäähtyä hetken. Käännä suolakuori varovasti sivuun ja avaa nahka. Poista ruodot.

6.Nauti kala uusien perunoiden, munakastikkeen ja paahdettujen juuresten kanssa.
 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä