Maku

Koivunlehdillä savustetut jättiravunpyrstöt

1 h 25 min
GL
LA
MA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

  • 24 kpljättikatkaravunpyrstöjä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN40 min

Kuori ravunpyrstöt ja poista niistä suoli leikkaamalla selkäpuolelle pieni viilto. Suolen saat helpoimmin pois veitsen avulla vetämällä. Mausta ravunpyrstöt suolalla ja pippurilla. Pujota ravut liotettuihin puisiin, varrastikkuihin. Pane savustuspuruja savustuspöntön pohjalle ja pane sinne myös yksi sokeripala. Kuumenna savustuspönttö kunnolla ja avaa kansi, jotta saat kitkerän alkusavun pois. Lisää koivunoksia pönttöön ja nosta ravunpyrstöt ritilälle ja aseta nekin pönttöön. Savusta 6 minuuttia. Nauti koivunlehdillä savustetut jättiravunpyrstöt hiiliperunoiden kanssa.  

MITÄ PIDIT?
0