Kotivinkki

Koiranystävän suosikkikakku

3 h 45 min
0
0

Koiranystävän suosikkikakku

Tämä koirakakku on moderni versio tiikerikakusta. Tarjoilija, kakussani on luu!
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Tumma kakkutaikina

  • 200 ghuoneenlämpöistä voita
  • 2 dlsokeria
  • 3kananmunaa
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ½ dltummaa kaakaojauhetta

Vaalea kakkutaikina

  • 200 ghuoneenlämpöistä voita
  • 2 dlsokeria
  • 3kananmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 rklsitruunan kuoriraastetta

Päälle

  • 1 dlkuohukermaa
  • 500 gsokerimassaa
  • n. 2 tlsokerikuorrutetta (esim. Dr. Oetker)

Tee näin

3 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN3 h

1. Tee ensin tumma taikina. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen leipä- tai kakkuvuoka (vetoisuus 1,7 l tai halkaisija 25 cm). Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne nopeasti käännellen voivaahtoon.

2. Kaada kakku vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alaritilätasolla noin 55 minuuttia.

3. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. (Jos kakku tuntuu kostealta, laita se viilentymään pakastimeen puoleksi tunniksi. Kylmästä kakusta on helpompi leikata paloja.) Leikkaa sitten kakku 10 viipaleeseen. Ota viipaleista piparimuotilla kuvioita. Laita kuviot pakastimeen 30 minuutiksi.

4. Pese kakkuvuoka. Voitele ja jauhota se uudelleen. Valmista vaalea taikina samaan tapaan kuin tumma. Lisää sitruunan kuoriraaste kuivien aineiden kanssa taikinaan.

5. Kaada vaaleaa taikinaa muutaman sentin kerros vuoan pohjalle. Asettele vuokaan tummat kakkupalat pystyyn. Kaada päälle vaaleaa taikinaa niin, että se peittää tumman taikinan. 

6. Paista kakkua 175-asteisen uunin alaritilätasolla noin 55 min. Anna jäähtyä kokonaan.

7. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se halutessasi tomusokerilla. Levitä kakun pintaan ohut kerros kermavaahtoa.

8. Kauli sokerimassa suorakaiteen muotoiseksi levyksi tomusokerilla jauhotetulla pöydällä tai kelmupalojen välissä. Kiepauta sokerimassalevy kakun ympärille. Siisti reunat. Ota ylijääneestä sokerimassasta halutessasi muotilla kuvioita. Kiinnitä ne kakun pintaan sokerikuorrutteen avulla. Koirakakku on valmis!

Vinn vink Ruskeasta kakusta jää yli reunapaloja. Hyödynnä ne pappilan hätävaraan, trifleen tai jäätelön kanssa. Reunapalat voi myös pakastaa. Ne säilyvät pakkasessa noin 3 kuukautta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä