Maku

Klementiiniriisi

1 h 15 min
0
0

Klementiiniriisi

GL
MU
0
0
Perinteinen appelsiiniriisi toimii ihanasti myös klementiinillä. Täysmaito ja kermavaahto takaavat täyteläisen ja kuohkean puurokulhollisen.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Riisipuuro

  • 2 dlvettä
  • 2 dlriisiä
  • 1 ltäysmaitoa
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 tljauhettua kardemummaa

Lisäksi

  • 5 kplklementiiniä
  • 10 kplmantelia rouhittuna
  • 2 dlkuohukermaa

Koristelu

  • 2 rklmanteleita
  • 2 tlklementiinin- tai appelsiininkuoriraastetta

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN50 min

Valmista ensin puuro. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää riisi ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 40 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja riisi kypsynyt. Mausta puuro sokereilla, suolalla ja kardemummalla. Jäähdytä kylmäksi.

Purista yhdestä klementiinistä mehu. Kuori ja paloittele muut klementiinit. Sekoita mehu ja klementiinipalat puuroon. Lisää joukkoon rouhitut mantelit.

Vaahdota kerma ja kääntele puuron joukkoon. Säilytä kylmässä tarjoiluun saakka.

Koristele annokset manteleilla ja klementiinin- tai appelsiininkuoriraasteella.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä