Kotivinkki

Klassikkosalaatti uudelle tasolle! Caprese paahdetuilla tomaateilla

1 h 45 min
0
0

Klassikkosalaatti uudelle tasolle! Caprese paahdetuilla tomaateilla

Italialaisten caprese-salaatti on simppeliydessään nerokas: tomaatin- ja mozzarellansiivuja, basilikaa, hyvää oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Saat siihen uutta potkua, kun paahdat tomaatit uunissa ensin. Nam!
Teksti Lotten Sundgren
Kuvat Matilda Lindeblad
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kgtomaatteja (mieluiten erilaisia)
  • oliiviöljyä
  • 2buffalamozzarellapalloa (á 125 g)
  • 1ruukku basilikaa
  • sormisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • neitsytoliiviöljyä

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

1. Halkaise tai lohko tomaatit ja asettele ne sopivaan uunivuokaan tai pellille. Sivele tomaateille hiukan öljyä. Kuivata tomaatteja uunissa 100 asteessa 1–1,5 tuntia, kunnes ne alkavat hieman nahistua ja kuivua. Anna jäähtyä.

2. Revi tai leikkaa mozzarellapallot pienemmiksi ja asettele lautasille tomaattien kanssa. Ripottele pinnalle basilikanlehtiä ja sormisuolaa. Rouhaise sekaan mustapippuria ja valuta päälle hyvää oliiviöljyä. Nosta tarjolle.

Suosittelemme myös näitä

Caprese - suolainen juustokakku

Vuohenjuustopasta ja uunikuivatut tomaatit

Rapeat ja mehukkaat bruschetat

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä