3(2)
Klassikkosalaatti uudelle tasolle! Caprese paahdetuilla tomaateilla
1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min
Italialaisten caprese-salaatti on simppeliydessään nerokas: tomaatin- ja mozzarellansiivuja, basilikaa, hyvää oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Saat siihen uutta potkua, kun paahdat tomaatit uunissa ensin. Nam!
17.8.2017
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kgtomaatteja (mieluiten erilaisia)
oliiviöljyä
2buffalamozzarellapalloa (á 125 g)
1ruukku basilikaa
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
neitsytoliiviöljyä

1. Halkaise tai lohko tomaatit ja asettele ne sopivaan uunivuokaan tai pellille. Sivele tomaateille hiukan öljyä. Kuivata tomaatteja uunissa 100 asteessa 1–1,5 tuntia, kunnes ne alkavat hieman nahistua ja kuivua. Anna jäähtyä.

2. Revi tai leikkaa mozzarellapallot pienemmiksi ja asettele lautasille tomaattien kanssa. Ripottele pinnalle basilikanlehtiä ja sormisuolaa. Rouhaise sekaan mustapippuria ja valuta päälle hyvää oliiviöljyä. Nosta tarjolle.

Suosittelemme myös näitä

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo