Kotivinkki

Klassikkosalaatti uudelle tasolle! Caprese paahdetuilla tomaateilla

1 h 45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 30 min
Italialaisten caprese-salaatti on simppeliydessään nerokas: tomaatin- ja mozzarellansiivuja, basilikaa, hyvää oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Saat siihen uutta potkua, kun paahdat tomaatit uunissa ensin. Nam!
3
0
Julkaistu 17.8.2017


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 kgtomaatteja (mieluiten erilaisia)
  • oliiviöljyä
  • 2buffalamozzarellapalloa (á 125 g)
  • 1ruukku basilikaa
  • sormisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • neitsytoliiviöljyä
Tulosta

1. Halkaise tai lohko tomaatit ja asettele ne sopivaan uunivuokaan tai pellille. Sivele tomaateille hiukan öljyä. Kuivata tomaatteja uunissa 100 asteessa 1–1,5 tuntia, kunnes ne alkavat hieman nahistua ja kuivua. Anna jäähtyä.

2. Revi tai leikkaa mozzarellapallot pienemmiksi ja asettele lautasille tomaattien kanssa. Ripottele pinnalle basilikanlehtiä ja sormisuolaa. Rouhaise sekaan mustapippuria ja valuta päälle hyvää oliiviöljyä. Nosta tarjolle.

Suosittelemme myös näitä

Kommentoi »