Maku

Kivikauden kyljyskiusaus

55 min
4
0

Kivikauden kyljyskiusaus

LA
MA
MU
0
4
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gperunaa
  • 200 gbataattia
  • 200 gporkkanaa
  • 200 gnaurista
  • 200 gpunasipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 600 gporsaankyljyksiä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 50 gmaapähkinälevitettä
  • 1/2 dlmaapähkinöitä (rouhittuna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Pese kasvikset ja kuori tarpeen mukaan. Paloittele kaikki lohkoiksi tai tikuiksi ja kumoa kulhoon. Mittaa öljy ja mausteet kulhoon ja kääntele kasviksia mausteseoksessa. Kumoa kasvikset paistopussiin.

Leikkaa kyljysten ulkoreunaan saksilla muutama viilto, niin liha ei kypsyessään käperry kupiksi. Kuivaa lihan pinta talouspaperiin. Ripottele kyljyksille suolaa sekä pippuria ja levitä toiselle puolelle maapähkinävoita. Painele pähkinärouhe kiinni maapähkinävoihin ja nosta kyljykset kasvisten päälle paistopussiin. Sulje pussi ja tee siihen pieni ilmareikä. Nosta paistopussi uunipellille. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjoile uunikasvikset ja kyljykset ruisleivän päällä.

Vinkki!

Kyljysluu erottaa possun arvokkaimmat palat, sisä- ja ulkofileen, toisistaan.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä