Maku

Kiuasmakkara

50 min
4
0

Kiuasmakkara

GL
MU
0
4
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 glenkkimakkaraa
  • 1 dlvoileipäpikkelssiä
  • 75 gjuustoa (raastettuna)

Kasvislisäke

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 kplsipulia (suikaloituna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1 kplkesäkurpitsaa (kuutioituna)
  • 3 kpltomaattia (kuutioituna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/2 tltimjamia
  • 1/2 tlrosmariinia

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Poista makkarasta kuori ja viillä makkaraan syviä vinoviiltoja. Pane viiltoihin ensin pikkelssiä ja painele päälle juustoraastetta.

Pane makkara paistopussiin tai taittele kaksinkertaisesta alumiiniarkista omatekemä pussi. Käännä reunat tiukasti yhteen ylöspäin etteivät maukkaat mehut karkaa paistamisen aikana. Paista makkarapussia joko kiukaan päällä olevassa astiassa, grillissä tai sitten uunissa. Paistoaika on 20–30 minuuttia. Kurkkaa välillä pussiin ja seuraa tilanteen kehittymistä.

Valmista lisäkkeeksi mehevä kasvissekoitus. Paista sipulit ja kesäkurpitsa öljyssä raukeiksi. Lisää joukkoon tomaatit ja mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja yrteillä. Käytä mahdollisuuksien mukaan tuoreita yrttejä.

Tarjoa makkara suoraan foliopussista.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä