Maku

Kiuaslahna

4 h 40 min
5
0

Kiuaslahna

GL
MU
0
5
 Kiuaslahna kypsyy kätevästi foliopaketissa kiukaan pesässä. Helppoa ja hyvää!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 glahnaa

Marinadi

  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dlviiniä (valko-)
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 1 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna)
  • 1 dltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Täyte

  • 2 rklvoita
  • 2 dlsuppilovahveroita (tai muita tuoreita sieniä puhdistettuna)
  • 1 - 2 kplsipulia
  • 1/2 dltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1 rkltuoretta lipstikkaa (hienonnettuna)
  • 1/4 tlsuolaa

Lisäksi

  • voipaperia, sanomalehtiä, foliota

Tee näin

4 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN4 h

Suomusta ja perkaa kala. Älä poista päätä.

Sekoita marinadin aineet keskenään ja kaada tukevaan muovipussiin. Nosta lahna pussiin ja sulje pussin suu. Anna marinoitua viileässä vähintään kolme tuntia.

Sulata voi. Paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

Ota kala marinadista ja kuivaa sen pinta sekä vatsaontelo. Lusikoi täyte kalan vatsaan.

Kääri kala tiukasti ensin voipaperiin, sitten märkään sanomalehteen ja lopuksi kolminkertaiseen folioon. Sanomalehteä saa olla reilu kerros.

Saunomisen loppupuolella polta kiukaassa pesällinen puita. Kun puut ovat hiillostumassa, työnnä paketti pesään ja peittele se myös päältä hiilloksella. Sulje tulipesän luukku sekä ilmaluukku. Anna kalan kypsyä noin tunti.

Vinkki!

Jos lahna on sinulle tuntemattomampi kala, voit hyvin opetella sen käyttöä kiuaskalana.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä