Kit Kat -kakku

1 h 30 min
4.8
5

Kit Kat -kakku

Mansikkaa ja suklaata sisältävä hauska kakku viimeistellään Kit Kateilla, joista saa kakkuun korimaisen reunan.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 35 gvoita
  • 2 1/4 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlkaakaojauhetta
  • 3/4 tlleivinjauhetta
  • 3/4 tlruokasoodaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1,15 dlmaitoa (1 dl + 1 rkl)
  • 1 kplmunaa
  • 3/4 dlkuumaa vettä (tai kahvia)

Täyte

  • 4 dlkuohukermaa
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 2 rklsokeria
  • 6 kplKit Kateja (minikokoisia)
  • 1 dlmansikoita

Lisäksi

  • 30 kplKit Kateja (minikokoisia)
  • 1 dlmanskoita

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Valmistele 15-senttinen kakkuvuoka – voitele ja jauhota tai käytä leivinpaperia vuoraamiseen.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sulata kakkupohjan voi, anna jäähtyä. Siivilöi kulhoon vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää sokeri, voisula, maito, muna ja kuuma vesi tai kahvi samalla vatkaten (sähkövatkaimella). Vatkaa kunnes taikina on sileää.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 30-40 minuutin ajan, kunnes kakku on pinnalta kiinteä. Voit testata kypsyyttä myös puutikulla.

Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa, poista sen jälkeen vuoasta ritilälle jäähtymään.

Vatkaa kermavaahtoa vähän aikaa, lisää kaakaojauhetta vähän kerrallaan joukkoon ja vatkaa kunnes kermavaahto on jämäkkää. Lisää sokeri. 

Poista kakkupohjasta uunissa mahdollisesti noussut kupera pinta. Leikkaa kakkupohja kahtia ja levitä alimmaisen pohjan päälle reilusti kermavaahtoa. Ripottele pinnalle rouhittu Kit Kat ja pilkotut mansikat. 

Käytä loppu kermavaahto kakun reunojen ja pinnan kuorruttamiseen. Asettele kakun reunalle Kit Kateja pystyyn, koristele pinta puolitetuilla mansikoilla.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä