Maku

Kirsikkatomaattipiiras

40 min
3
0

Kirsikkatomaattipiiras

KA
0
3
Tämä kirsikkatomaattipiiras on lumoava yhdistelmä rapeaa filotaikinaa ja mehevää kasvistäytettä. Kokeile ja ihastu!
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 gkirsikkatomaatti (erivärisiä)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 25 gvoita
  • 1 rklsokeria
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 225 gfilotaikinaa (pakaste)

Koristeluun

  • 2 rkltuoretta basilikaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista kirsikkatomaattipiiras näin:

Halkaise tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Sulata voi ja sokeri paistinpannussa. Anna seoksen ruskistua kevyesti ja sokerin karamellisoitua.

Lisää balsamico, valkosipulit ja tomaatit varovasti pannuun. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna ainekset nopeasti, mutta varo paistamasta liikaa, etteivät tomaatit hajoa.

Voitele piirakkavuoka (Ø 26 cm) tomaateista irronneella nesteellä. Rullaa filotaikina auki ja jaa taikinalevypino kahtia. (Säästä toinen taikinapino myöhempää käyttöä varten).

Nostele ohuita taikinaleyjä yksitellen lomittain vuokaan, voitele jokainen kerros tomaattiliemellä. Levitä tomaatit taikinan päälle ja nosta reunoilta yli menevät taikinanpalat tomaattien päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Koristele kirsikkatomaattipiiras basilikanlehdillä ja tarjoa haaleana tai huoneenlämpöisenä.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä