Kirsikkatomaattipasta

20 min
4
1

Kirsikkatomaattipasta

KA
MU
1
4
Kirsikkatomaatit paistuvat pannulla sipulin kanssa ihanan makeiksi. Herkullinen tomaattikastike syntyy helposti pastan pariksi ja parmesaanilastut sekä hasselpähkinät kruunaavat annoksen!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplpunasipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 rklruokosokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1-2 dlruokakermaa
  • 2 rkltuoretta basilikaa

Lisäksi

  • 400 gpastaa
  • 1 dlparmesaanijuustoa (lastuina)
  • 1 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Kuori ja silppua sipulit. Kuullota ne öljyssä pehmeiksi. Lisää huuhdellut kirsikkatomaatit. Kuullota hetki, kunnes tomaatit hieman pehmenevät.

Lisää viinietikka, sokeri ja suola. Hauduta muutama minuutti. Lisää yrtit ja ruokakerma. Kiehauta ja tarkista maku.

Keitä sillä välin pasta kypsäksi suolalla maustetussa runsaassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Valuta pasta ja yhdistä se tomaattikastikkeeseen. Viimeistele kirsikkatomaattipasta parmesaanilla ja pähkinöillä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä