Maku

Kirsikkaiset vaniljapullat – kierteiset kaunokaiset täytetään vaniljakreemillä ja kirsikoilla

2 h 25 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 45 min
Kirsikkaiset vaniljapullat polveutuvat mummon pullarinkilöistä. Todellinen kirsikkafani paloittelee vaniljakreemitäytteeseen kunnolla kirsikoita ja koristelee uunituoreet pullat tuoreilla kirsikoilla.
3
0


Ainekset (24 kpl)

  • 5 dlmaitoa
  • 50 gtuorehiivaa
  • 1muna
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 1½ tlsuolaa
  • n. 15 dlvehnäjauhoja
  • 200 gvoita (pehmeää)

Voiteluun

  • 1muna

Koristeluun

  • raesokeria

Täyte

  • 100 gvaniljakreemijauhetta (paistonkestävää esim. Dr. Oetker)
  • 5½ dlmaitoa
  • 200–400 gkirsikoita
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Kirsikkaiset vaniljapullat leivotaan näin:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma, suola ja noin puolet vehnäjauhoista. Sekoita tasaiseksi.
  2. Alusta loput jauhot taikinaan käsin tai yleiskoneella vaivaten. Lisää viimeisen jauhoerän mukana pehmeä rasva. Vaivaa tasaiseksi kimmoisaksi taikinaksi. Kohota leivinliinan alla lämpimässä noin 30 minuuttia.
  3. Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle ja muokkaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja molemmat osat edelleen 12 tasakokoiseksi palaksi.
  4. Muotoile taikinapala noin 35 sentin pituiseksi ja 1½–2 sentin paksuiseksi säikeeksi. Halkaise säie taikinapyörällä niin, että se jää toisesta päästä kiinni. Kierrä säikeet toistensa ympärille.
  5. Pyöräytä kierre pullaksi leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä kierteen päät keskelle pullaa ja sen alapuolelle. Jätä pullien väliin reilusti kohoamisvaraa.
  6. Kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia. Sekoita täyte ja anna sen tekeytyä jääkaapissa 20 minuuttia.
  7. Paina jauhotetulla lasin pohjalla (Ø noin 6 cm) reilu painauma pulliin. Voitele reunat vatkatulla munalla ja ripottele niille raesokeria.
  8. Lusikoi painaumaan ruokalusikallinen vaniljakreemiä ja nosta päälle kirsikka. Voit myös paloitella kirsikoita vaniljatäytteen sekaan. Paista pullia 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
3
Kommentoi »