Kirsikkainen pullapitko

2 h 10 min
5
0

Kirsikkainen pullapitko

Teksti Annika Elomaa
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1 kplkuivahiivapussia
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 rklkardemummaa
  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 7 dlvehnäjauhoja

Manteli-kirsikkatäyte

  • 90 gsäilykekirsikoita
  • 50 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 100 gmantelijauhetta
  • 1 dltomusokeria

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Pinnalle

  • 1 dlraesokeria

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Lämmitä maito hieman käden lämpöä lämpimämmäksi (+42-asteiseksi). Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää nesteeseen hyvin sekoittaen. Lisää sokeri, muna, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Sekoita joukkoon pehmeä rasva. Alusta loput jauhot taikinaan. Taikinan pitää olla pehmeää ja kimmoisaa, käsistä irtoavaa.

Peitä taikinakulho leivinliinalla. Kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa.

Hienonna valutetut kirsikat veitsellä. Sekoita pehmeä rasva, mantelijauhe, tomusokeri ja kirsikat tahnaksi.

Kauli taikina levyksi (50 × 30 cm). Levitä täyte levylle. Kääri taikinalevy pitkän sivun suuntaisesti rullaksi. Leikkaa rulla kahteen osaan. Halkaise molemmat rullat terävällä veitsellä pitkittäin, mutta jätä toisesta päästä parin sentin verran kiinni. Kierrä säikeet toistensa ympärille ja nipistä ne toisiinsa kiinni myös toisesta päästä. Nosta pitkot leivinpaperoidulle pellille.

Peitä pullapitkot liinalla ja kohota hyvin. Voitele pullapitkot munalla. Ripottele pinnalle raesokeria. Paista 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Pane päälle leivinpaperi paistumisen loppuvaiheessa, jos pullapitkot tummuvat liikaa.
Tarjoa kirsikkaiset pullapitkot adventin herkkuna.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä