Kotivinkki

Kirsikka-kerrosjälkiruoka

0
0

Kirsikka-kerrosjälkiruoka

Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1½ dlkuivattuja hedelmiä (eksoottinen sekoitus)
  • 1 dlkirsikkamehua
  • 3 dltuoreita kirsikoita
  • ½ dlkirsikkalikööriä
  • 2 dlpähkinäsekoitusta
  • ½ dlkaurahiutaleita
  • 1vaniljatanko
  • 200 gvaniljanmakuista tuorejuustoa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Laita kuivatut hedelmät astiaan ja kaada mehu päälle. Anna niiden pehmetä ja makuuntua ainakin puoli tuntia.

2. Huuhdo kirsikat ja halkaise ne. Poista kivet ja kannat. Laita kirsikanpuolikkaat astiaan ja kaada likööri päälle. Anna maustua ainakin 10 minuuttia.

3. Laita pähkinäseos ja kaurahiutaleet kuumalle paistinpannulle ja paahda niitä varovasti hetki.

4. Lisää kuivatut hedelmät pannulle ja sekoita ne pähkinäseokseen. Jäähdytä seos.

5. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet terävän veitsen kärjellä tuorejuuston joukkoon.

6. Kokoa annokset laseihin. Laita alle pähkinäsekoitusta, väliin tuorejuustoa ja koko komeuden päälle kirsikoita. Koristele annokset tuoreilla kirsikoilla.
 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä