Maku

Kirsikan prinsessatorttu

40 min
4.4
5

Kirsikan prinsessatorttu

Teksti Helena Saine-Laitinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (18 viipaletta)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlperunajauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 125 gkirsikoita (sokeriliemessä)

Täyte

  • 60 gvaniljakastikeaineksia
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 tlvanilliinisokeria

Päälle

  • 250 gmarsipaania

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 min

Valuta kirsikat ja säästä vähän lientä täytteeseen. Pilko kirsikat pieniksi paloiksi.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi ne taikinaan ja kääntele varovasti sekaisin. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele hienonnetut kirsikat taikinan päälle tasaisesti ja paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.
Kumoa torttulevy puhtaalle pyyhkeelle tai leivinpaperiarkille. Anna jäähtyä.

Sekoita pussillinen vanilijakastikeaineksia maitoon ja mausta ruokalusikallisella kirsikkalientä. Anna turvota noin 10 minuuttia.

Kauli marsipaari tanko kääretortun kokoiseksi levyksi. Ripottele työpöydälle tomusokeria, niin marsipaani ei tartu pöytään. Tai kauli kahden leivinpaperin välissä. Nosta jäähtynyt torttupohja marsipaanilevyn päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vanilijasokerilla. Kääntele kermavaahto vanilijakastikkeeseen ja levitä täyte torttupohjalle. Kääri rullalle niin että saumakohta jää alapuolelle. Harjaa ylimääräinen tomusokeri kuivalla pullasuhilla pois.

Säilytä prinsessatorttu viileässä puhtaalla liinalla peitettynä, sillä muovikelmu kostutaa marsipaanin pinnan. Koristele kevyesti tomusokerilla.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä