Maku

Kirrin saaren kultasuklaalastut

13 h
0
0

Kirrin saaren kultasuklaalastut

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 125 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlsiirappia
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja

Pinnalle

  • 1 dlsokeria

Tee näin

13 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN12 h

Mittaa kattilaan voi, sokeri, siirappi, kaakaojauhe ja kaneli. Kiehauta seos, nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä. Vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon myös muna.

Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola jauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan rauhoittua kylmässä yön yli.

Kauli noin puolet taikinasta jauhotetulla pöydällä aivan ohueksi levyksi. Ripottele taikinalevylle tasainen ohut kerros kidesokeria kaulimisen loppuvaiheessa ja paina sokeri kevyesti kaulimella taikinaan.

Leikkaa taikinalevy terävällä veitsellä suorakaiteen muotoisiksi pikkuleiviksi. Nosta palat lastan avulla leivinpaperin päälle pelleille.

Tee loputkin pikkuleivät näin. Paista yhtä pellillistä kerrallaan 175 asteessa noin 6 minuuttia.
Kirrin saaren kultasuklaaleivät ovat oivia retkieväitä lapsille.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä