Maku

Kirpeä haperococktail

1 h
0
0

Kirpeä haperococktail

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1/2 kpltammenlehtisalaattia ruukussa
  • 1/2 kpllollo rossoa ruukussa
  • 1/2 kplkurkkua
  • 2 kplavokadoa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 dlruohosipulia
  • 1 dltuoretta kirveliä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 5 dlhaperoita (viipaloituna)

Kastike

  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/4 tlsokeria
  • 1/4 rklmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Pese ja valuta salaatit ja kuutioi kurkku. Halkaise avokadot, poista siemenet ja kuoret. Leikkaa malto kuutioiksi. Pirskottele avokadon päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Hienonna ruohosipuli ja kirveli.

Kuumenna öljy pannulla, paahda haperot varovasti ja anna jäähtyä.

Sekoita mehun joukkoon öljy. Mausta sokerilla, pippurilla ja suolalla. Revi salaatit annosmaljojen pohjalle ja nosta kylmään.

Sekoita kurkku, avokadot, ruohosipuli, kirveli ja haperot varovasti keskenään. Kääntele joukkoon kastike. Anna seoksen marinoitua kylmässä ainakin puoli tuntia.

Nostele haperoseos salaattien päälle juuri ennen tarjoilua. Viimeistele haperococktail-annokset kirvelillä ja tarjoile viileänä alkuruokana.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä