Kirkaslieminen madekeitto saa ihanan pohjan itse keitetystä liemestä. Perunat, porkkanat ja purjo sopivat keittoon täydellisesti ja herkku viimeistellään kauniiksi tuoreella tillillä.
Nylje ja fileeraa made tai pyydä kalakauppiastasi tekemään se.
Paloittele kalafileet suupalan kokoisiksi, mausta kevyesti suolalla ja nosta jääkaappiin odottamaan keiton valmistumista.
Mittaa vesi kattilaan. Nosta kalanruoto ja perkeet kokonaisina tai paloiteltuna kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Lisää kattilaan lohkottu sipuli, laakerinlehdet ja pippurit. Anna kiehua miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan.
Kuori ja paloittele porkkanat. Lisää kasvikset kalaliemeen. Keitä noin 15 minuuttia.
Halkaise, huuhtele ja silppua purjo.
Lisää kalapalat kattilaan ja jatka keittämistä 2-3 minuuttia.
Lisää kattilaan myös voi, purjo ja tillisilppu. Halutessasi voit myös lorauttaa sekaan 1 dl ruokakermaa.
Kuumenna madekeitto kiehuvaksi. Lisää tarvittaessa suolaa.