Maku

Kirkas paksoi-possukeitto

40 min
GL
LA
MA
MU
5
0


 

Tulosta
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto

Ainekset (4 annosta)

Pyörykät

  • 300 gsika-nautajauhelihaa
  • 1/2 kplsitruunaruohoa
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 tlsuolaa

Keitto

  • 10 dlkanalientä
  • 200 gpaksoita eli pinaattikiinankaalia
  • 100 gtofua
  • 50 griisinuudeleita
  • 1 rklkalakastiketta
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 kplkevätsipulia

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 min

Sekoita jauheliha, sitruunaruoho- tai sitruunamelissasilppu, valkosipuli ja suola joukkoon. Tee taikinasta pieniä pyöryköitä.

Kuumenna täyteläinen kanaliemi kiehuvaksi ja keitä pyörykät kolmessa erässä. Keittoaika on noin 2 minuuttia, tarkista kypsyys halkaisemalla yksi pyörykkä. Nosta pyörykät lautaselle odottamaan keiton valmistumista.

Siivilöi pyöryköiden keitinliemi ja kaada se kattilaan. Huuhdo paksoi ja paloittele varret ja lehdet. Kuutioi tofu. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää paksoin valkoiset varsipalat ja pätkityt riisinuudelit liemeen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 2–3 minuuttia.

Lisää vihreät lehdet, tofukuutiot, kalakastike, pippuri ja silputtu kevätsipuli sekä kypsät lihapyörykät keittoon. Kuumenna paksoi-possukeitto kiehuvaksi ja tarjoa lämmitetyistä kulhoista.

MITÄ PIDIT?
5