Maku

Kirkas lohikeitto

30 min
3.6
3

Kirkas lohikeitto

GL
MA
MU
3
3.6
Herkullinen kirkaslieminen lohikeitto valmistuu ilman kermaa. Suosittelemme!
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 5 kplperunaa
  • 2 kplporkkanaa
  • 1/2 kplpurjoa
  • 2 kpllehtisellerin varsia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 lvettä
  • 2 rklkalafondia
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 8 kplmaustepippuria
  • 8 kplvalkopippuria
  • 300 glohifileetä (nahatonta)
  • 150 gkylmäsavulohta
  • 1 tlsitruunan kuorta raastettuna
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 dltilliä (hienonnettuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Huuhdo ja viipaloi lehtiselleri.

Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää vesi, fondi, laakerinlehdet ja pippurit.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia.

Leikkaa lohi kuutioiksi ja lisää keittoon. Anna sen kypsyä muutama minuutti. Paloittele kylmäsavulohi ja lisää se keittoon.

Mausta keitto sitruunan kuorella ja -mehulla. Lisää lopuksi tilli.

Tarjoa kirkasliemisen lohikeiton kanssa ruisleipää.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä