Kirkas lohikeitto
30 min
GL
MA
MU

Kirkas lohikeitto
Herkullinen kirkaslieminen lohikeitto valmistuu ilman kermaa. Suosittelemme!
Ainekset (4 annosta)
- 5 kplperunaa
- 2 kplporkkanaa
- 1/2 kplpurjoa
- 2 kpllehtisellerin varsia
- 1 rklrypsiöljyä
- 1 lvettä
- 2 rklkalafondia
- 2 kpllaakerinlehteä
- 8 kplmaustepippuria
- 8 kplvalkopippuria
- 300 glohifileetä (nahatonta)
- 150 gkylmäsavulohta
- 1 tlsitruunan kuorta raastettuna
- 2 rklsitruunamehua
- 1 dltilliä (hienonnettuna)
Tee näin
30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN
Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Huuhdo ja viipaloi lehtiselleri.
Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa pari minuuttia.
Lisää vesi, fondi, laakerinlehdet ja pippurit.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia.
Leikkaa lohi kuutioiksi ja lisää keittoon. Anna sen kypsyä muutama minuutti. Paloittele kylmäsavulohi ja lisää se keittoon.
Mausta keitto sitruunan kuorella ja -mehulla. Lisää lopuksi tilli.
Tarjoa kirkasliemisen lohikeiton kanssa ruisleipää.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.74