Kirkas lohikeitto
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Herkullinen kirkaslieminen lohikeitto valmistuu ilman kermaa. Suosittelemme!
GL
MA
MU
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 22.4.2017

Kirkas lohikeitto
Ainekset (4 annosta)
- 5 kplperunaa
- 2 kplporkkanaa
- 1/2 kplpurjoa
- 2 kpllehtisellerin varsia
- 1 rklrypsiöljyä
- 1 lvettä
- 2 rklkalafondia
- 2 kpllaakerinlehteä
- 8 kplmaustepippuria
- 8 kplvalkopippuria
- 300 glohifileetä (nahatonta)
- 150 gkylmäsavulohta
- 1 tlsitruunan kuorta raastettuna
- 2 rklsitruunamehua
- 1 dltilliä (hienonnettuna)
Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Huuhdo ja viipaloi lehtiselleri.
Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa pari minuuttia.
Lisää vesi, fondi, laakerinlehdet ja pippurit.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia.
Leikkaa lohi kuutioiksi ja lisää keittoon. Anna sen kypsyä muutama minuutti. Paloittele kylmäsavulohi ja lisää se keittoon.
Mausta keitto sitruunan kuorella ja -mehulla. Lisää lopuksi tilli.
Tarjoa kirkasliemisen lohikeiton kanssa ruisleipää.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.72