Maku

Kirkas kesäkeitto

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Kirkaslieminen kesäkeitto sopii maitotuotteita välttäville. Kirkas kesäkeitto saa makunsa tuoreista yrteistä. Tarjoa kirkas kesäkeitto ruisleivän kanssa.
GL
KA
LA
MA
MU
3.9
0
Julkaistu: 11.9.2005


Ainekset (4 annosta)

  • 500 gperunaa (uutta, lohkottuina)
  • 4 kplporkkanaa (lohkottuna)
  • 150 gkukkakaalia (pilkottuna)
  • 10 dlvettä
  • 3 rklkasvisfondia
  • 2 kplkesäsipulia (varsineen)
  • 1 dlherneitä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/3 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsokeria
  • 1 dltuoreyrttiseosta (persiljaa, tilliä, ruohosipulia)
Tulosta

Valmista kirkas kesäkeitto näin:

Pese ja raaputa perunat ja porkkanat puhtaiksi. Lohko perunat, viipaloi porkkanat, paloittele kukkakaali ja hienonna sipulit (varsineen).

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää fondi, perunat, porkkanat ja sipulit. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia.

Lisää kukkakaalit. Anna kiehua vielä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi joukkoon herneet. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria.

Viimeistele kirkas kesäkeitto yrteillä.

Katso myös nämä
Kommentoi »