Kirkas kesäkeitto
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minKirkaslieminen kesäkeitto sopii maitotuotteita välttäville. Kirkas kesäkeitto saa makunsa tuoreista yrteistä. Tarjoa kirkas kesäkeitto ruisleivän kanssa.
GL
KA
LA
MA
MU
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.9.2005

Kirkas kesäkeitto
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 500 gperunaa (uutta, lohkottuina)
- 4 kplporkkanaa (lohkottuna)
- 150 gkukkakaalia (pilkottuna)
- 10 dlvettä
- 3 rklkasvisfondia
- 2 kplkesäsipulia (varsineen)
- 1 dlherneitä
- 1 tlsuolaa
- 1/3 tlmustapippuria
- 1/4 tlsokeria
- 1 dltuoreyrttiseosta (persiljaa, tilliä, ruohosipulia)
Kirkas kesäkeitto – ohje:
Pese ja raaputa perunat ja porkkanat puhtaiksi. Lohko perunat, viipaloi porkkanat, paloittele kukkakaali ja hienonna sipulit (varsineen).
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää fondi, perunat, porkkanat ja sipulit. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia.
Lisää kukkakaalit. Anna kiehua vielä 5 minuuttia.
Lisää lopuksi joukkoon herneet. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria.
Viimeistele kirkas kesäkeitto yrteillä.