Maku

Kirkas kalakeitto

50 min
3.4
0

Kirkas kalakeitto

GL
LA
MA
MU
0
3.4
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 6 kplperunaa
  • 2 kplporkkanaa
  • 150 gpurjoa
  • 100 gfenkolia
  • 1 dllehtiselleriä (viipaleina)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 15 dlvettä
  • 1 kplkalaliemikuutioita
  • 1 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 1 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 1 tlsuolaa
  • 400 glohifileetä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1 rkltuoretta korianteria (hienonnettuna)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Kuori perunat ja porkkanat. Lohko perunat ja leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi.
Viipaloi halkaistu, pesty purjo. Viipaloi myös fenkoli, varsiselleri ja valkosipulit.
Kiehauta vesi ja lisää siihen paloitellut kasvikset, liemikuutio, pippurit ja suola. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
Perkaa lohi nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kuutioi suupaloiksi.
Lisää keittoon kalanpalat, sitruunamehu ja yrttisilput. Siirrä kattila pois levyltä ja anna seistä muutama minuutti, kunnes kala on kypsää.
 

Vinkki!

Soija- tai kaurajuomalla saat kirkkaasta kalakeitosta vaalealiemisen, mutta on silti maidoton ja laktoositon.
MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä