Maku

Kirjolohitäytteiset uuniperunat

1 h 5 min
4
0

Kirjolohitäytteiset uuniperunat

GL
MU
0
4
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlruohosipulia
  • 1/2 kplpurjoa
  • 100 gpalsternakkaa
  • 150 glanttua
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlrakuunaa
  • 1 rklworcestershirenkastiketta
  • 250 gkirjolohta (suikaloituna)
  • 150 gjuustoa (raastettuna)
  • 4 kpluuniperunaa

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN40 min

Hienonna ruohosipuli ja halkaistu, huuhdeltu purjo. Kuori palsternakka ja lantun pala, raasta juurekset karkeaksi.

Kuumenna ruokaöljy paistinpannussa, lisää juuresraaste ja purjosilppu. Kypsennä 3–4 minuuttia. Lisää mausteet ja sekoita ruohosipulisilppu joukkoon. Siirrä pannu liedeltä ja anna jäähtyä.

Leikkaa kirjolohifilee pieniksi kuutioiksi. Lisää kuutiot tai marinoidut suikaleet ja juustoraaste jäähtyneeseen kasviseokseen. Kun käytät marinoituja kirjolohisuikaleita, vähennä täytteen suolan määrää.

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Halkaise pestyt perunat ja koverra lusikalla tai palloraudalla syvennys leikkauspintaan. Leikkaa tarvittaessa ohut viipale pyöreältä puolelta pois, että saat perunat pysymään hyvin pystyssä. Jaa täyte keoksi perunoiden päälle. Pane perunat voideltuun uunivuokaan ja paista noin 40 minuuttia uunin alatasolla.

Täyteperunat maistuvat iltapalana hyvän leivän ja vaikkapa oluen kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä