Maku

Kirjolohipannu thai-tyyliin

35 min
5
1

Kirjolohipannu thai-tyyliin

GL
LA
MA
MU
1
5
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Chikako Harada
Tulosta
Mainos
Kirjolohipannu saa thaimausteista lempeää potkua.

Ainekset (6 annosta)

  • 400 gkirjolohifileetä
  • 1 rklpunaista currytahnaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlkurkumaa
  • 2 dlpitkäjyväistä riisiä
  • 8 dlvettä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1/2 dlmakeaa chilikastiketta
  • 2 rklkalakastiketta
  • 4kaffirlimetinlehteä
  • 200 gvihreitä papuja
  • 3tomaattia (kuutioituna)
  • 1limetti

Koristeluun

  • 1 dltuoretta korianteria
  • 1limetti (lohkottuna)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN
  1. Poista kirjolohifileestä nahka ja nypi ruodot pois. Kuutioi kala. Kuumenna paistokasari ja lisää pannulle currytahna. Lisää kirjolohikuutiot, paista ne kauniin ruskeiksi ja siirrä pois pannulta.
  2. Pyyhi pannu talouspaperilla. Lisää pannulle öljy, kurkuma ja riisi. Sekoittele ja lisää vesi sekä maustekastikkeet (ja huuhdotut kaffirlimetinlehdet).
  3. Anna kiehua kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa vettä, että riisi pysyy mehevänä.
  4. Lisää kypsän riisin joukkoon pavut, tomaattikuutiot, limettimehu ja paistetut kalapalat. Sekoita varovasti.
  5. Lisää tarvittaessa vähän vettä. Kuumenna ja tarkista maku.
  6. Koristele ruoka tuoreella korianterilla ja limettilohkoilla.

Vinkki!

  • Lisää ruokaan halutessasi pieni tölkki (2 dl) kookosmaitoa.
  • Tarjoa kalapadan kanssa alsacelaista, puolikuivaa valkoviiniä.

MITÄ PIDIT?
5