Maku

Kirjolohikastike

15 min
4.5
1

Kirjolohikastike

MU
1
4.5
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 300 gkirjolohifileetä (suikaleina)
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 dlvettä
  • 2 tlsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN5 min

Kuori ja hienonna sipuli.

Kumoa kalasuikaleet kylmään paistokasariin. Kuumenna, käännä ja irrottele suikaleita varovasti, kun ne alkavat paistua. Lisää sipulit ja anna kuullottua.

Ripottele päälle jauhot. Kaada joukkoon kerma, huuhdo tölkki vedellä ja lisää joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen.

Mausta sitruunalla, suolalla ja mustapippurilla. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia. Lisää tilli.

Tarjoa kirjolohikastike keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä