Maku

Kirjolohi-perunavuoka

1 h 25 min
4.1
1

Kirjolohi-perunavuoka

MU
1
4.1
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gperunaa (keltainen pussi)
  • 200 gpurjoa
  • 60 gtuoretta tilliä
  • 500 gkirjolihifileetä
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 dlvettä

Vuokaan

  • 15 gmargariinia (rasvaa 80 %)

Pinnalle

  • 1 rklkorppujauhoja

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Hienonna tilli. Nypi kirjolohesta ruodot ja leikkaa kala ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi.

Voitele noin 2 litran vetoinen laakea uunivuoka. Levitä vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, purjoa, tilliä ja kalaviipaleita. Ripottele väliin suolaa ja mustapippuria. Jätä päällimmäiseksi perunakerros.

Kaada ruokakerma vuokaan. Huuhtele tölkki vedellä ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle ruiskorppujauhoja. Kypsennä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin tunti.

Painele puolivälissä kypsennystä lastalla aineksia hieman kokoon. Jos vuoan pinta tummuu liikaa, peitä kirjolohi-perunavuoka loppuvaiheessa leivinpaperilla.

Tarkista perunoiden kypsyys.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä