2,7(6)
Vaivaamatta valmis! Kippileipä on pehmeä lämpimäinen, jota varten uuniakaan ei tarvitse esilämmittää
vegaani
munaton
maidoton
laktoositon
kasvis
2 h
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 45 min
Uskomattoman pehmeää kippileipää ei tarvitse vaivata lainkaan. Taikinaan muodostuu sitkoa kohotuksen aikana, ja lopullisen kuohkeuden leipä saa kohotessaan toisen kerran hiljalleen lämpenevässä uunissa.
Julkaistu 2.3.2023
Maku
Reseptin ainekset Noin 12 palaa
3 dlvettä
½ ps (à 11 g)kuivahiivaa
5 dlhiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
1 dlkaurahiutaleita
2 rklauringonkukansiemeniä
1 tlsuolaa
Voitelu
1 tlrypsiöljyä
Koristelu
1 rklkaurahiutaleita
1 rklauringonkukansiemeniä
1 tlunikonsiemeniä

Kippileipä – ohje:

  1. Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon. Sekoita veteen kaikki taikinan aineet. Peitä kulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin tunti.
  2. Voitele valurautainen tai muu uuninkestävä paistinpannu (ø 20 cm) öljyllä. Kippaa kohonnut taikina kulhosta paistinpannulle nuolijan tai leipurinlastan avulla. Levitä taikinaa tarvittaessa niin, että se peittää lähes pannun pohja-alan. Älä vaivaa tai käsittele taikinaa enempää, jotta sitko ei kärsi.
  3. Ripottele leivän pinnalle kaurahiutaleita sekä auringonkukan- ja unikonsiemeniä. Peitä pannu foliosta muotoillulla kuvulla niin, että folio ei kosketa taikinaa. Folion ansiosta leipä ei kuivu pinnalta liikaa paiston aikana.
  4. Laita pannu kylmän uunin alatasolle ja säädä uuni 200 asteeseen. Poista folio 30 minuutin kuluttua ja jatka kypsennystä vielä 15 minuuttia.
Kommentoi »