Vaivaamatta valmis! Kippileipä on pehmeä lämpimäinen, jota varten uuniakaan ei tarvitse esilämmittää
vegaani
munaton
maidoton
laktoositon
kasvis
2 h
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 45 min
Uskomattoman pehmeää kippileipää ei tarvitse vaivata lainkaan. Taikinaan muodostuu sitkoa kohotuksen aikana, ja lopullisen kuohkeuden leipä saa kohotessaan toisen kerran hiljalleen lämpenevässä uunissa.

Reseptin ainekset Noin 12 palaa
3 dlvettä
½ ps (à 11 g)kuivahiivaa
5 dlhiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
1 dlkaurahiutaleita
2 rklauringonkukansiemeniä
1 tlsuolaa
Voitelu
1 tlrypsiöljyä
Koristelu
1 rklkaurahiutaleita
1 rklauringonkukansiemeniä
1 tlunikonsiemeniä
Kippileipä – ohje:
- Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon. Sekoita veteen kaikki taikinan aineet. Peitä kulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin tunti.
- Voitele valurautainen tai muu uuninkestävä paistinpannu (ø 20 cm) öljyllä. Kippaa kohonnut taikina kulhosta paistinpannulle nuolijan tai leipurinlastan avulla. Levitä taikinaa tarvittaessa niin, että se peittää lähes pannun pohja-alan. Älä vaivaa tai käsittele taikinaa enempää, jotta sitko ei kärsi.
- Ripottele leivän pinnalle kaurahiutaleita sekä auringonkukan- ja unikonsiemeniä. Peitä pannu foliosta muotoillulla kuvulla niin, että folio ei kosketa taikinaa. Folion ansiosta leipä ei kuivu pinnalta liikaa paiston aikana.
- Laita pannu kylmän uunin alatasolle ja säädä uuni 200 asteeseen. Poista folio 30 minuutin kuluttua ja jatka kypsennystä vielä 15 minuuttia.