Kotivinkki

Kippauskakku – kaikkien aikojen helpoin leivonnainen kootaan suoraan vuokaan

1 h
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
45 min
Dump cake -kippauskakkuun voi kirjaimellisesti dumpata, eli kipata, mitä tahansa marjoja tai vaikka ylikypsät hedelmät. Valitse vain mieleisesi täytteet ja kasaa taikinasta kansi päälle. Se on siinä!
MU
0
0


Ainekset (6 annosta)

Täyte

  • 3päärynää
  • 2 dlkarpaloita (sulatettuina)
  • 1 rklmaissijauhoja
  • ⅔ prkkondensoitua, valmiiksi karamellisoitua maitoa ( Dovgan)

Taikina

  • 1 dlsokeria
  • 2½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ripaussuolaa
  • 150 gvoita (sulatettuna)

Lisäksi

  • voita vuoan voiteluun
  • ⅓ prkkondensoitua, valmiiksi karamellisoitua maitoa (Dovgan)
  • 1 dlkarpaloita koristeluun
  • vaniljajäätelöä
Tulosta

Kippauskakku leivotaan näin:

  1. Voitele suorakaiteen muotoinen, 20 x 30 cm:n vuoka. Kuori päärynät ja poista kanta sekä siemenkota. Leikkaa päärynät viipaleiksi vuokaan. Lisää joukkoon karpalot ja maissijauho ja sekoita niin, että maissijauho levittyy tasaisesti hedelmille ja marjoille. Lusikoi niiden päälle 2/3 kondensoidusta maidosta. Säästä loput tarjoiluun.
  2. Sekoita kulhossa sokeri, jauhot, leivinjauhoja ja ripaus suolaa. Kaada jauhoseos vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Valuta voisula kauttaaltaan jauhoseoksen päälle.
  3. Paista kakkua uunissa 200 asteessa 40–45 minuuttia. Painele kakun pintaa kevyesti lusikalla kypsennyksen loppupuolella, jos jauhot näyttävät paikoitellen kuivilta.
  4. Raidoita kypsän kakun pinta lopulla kondensoidulla maidolla ja ripottele päälle karpaloita. Tarjoa kuumana pehmeän vaniljajäätelön kanssa.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »