Maku

Kinuskipannacotta puolukoilla

4 h 20 min
0
0

Kinuskipannacotta puolukoilla

Herkullinen kinuskipanncotta on Joulun maistuvin jälkiruoka.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 6 dlkuohukermaa
  • 1 kplvaniljatanko
  • ½ dlsokeria
  • 1 dlkinuskikastiketta
  • 2 kplliivatelehteä

Tarjoiluun

  • 2 dlpuolukoita
  • kinuskikastiketta

Tee näin

4 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN4 h

Laita liivatteet likoamaan. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa irti siemenet. Lisää vaniljatanko ja siemenet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä samalla sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. Nosta vaniljatanko pois kattilasta. Purista liivatteista ylinmääräinen vesi pois. Lisää liivatteet kattilaan ja sekoita kunnes ovat liuenneet. Sekoita joukkoon kinuskikastike. Ota 8 pientä jälkiruokakulhoa ja huuhdo ne kylmällä vedellä. Kaada kermaseos kulhoihin ja peitä hyvin kelmulla. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi tai vaikka seuraavaan päivään. Nosta pannacotat jääkaapista. Tarjoile puolukoiden ja kinuskikastikkeen kera.

Vinkki!

Puolukoiden sijaan voit tarjoilla kinuskipannacotan kera karpaloita.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä